Een van onze vrijwilligers aan het woord:

image1

Hallo,

Ik ben Elmer, ik ben al lang werkzaam binnen Talent als vrijwilliger. Ik ben gestart in januari 2013. Talent was bij me bekend doordat ik woonachtig ben in Banholt. Ik ken dan ook verschillende mensen die er werken. Ik heb bijvoorbeeld met de band Bougie, waarin ik heb gespeeld, op het openingsfeest gespeeld van Talent 10 jaar geleden in Eckelrade en op de bruiloft van een van de directeuren Marco Keulen. Mijn hobby’s zijn het verzamelen van dvd’s, fotograferen en alle dagelijkse activiteiten met de kinderen. Ik heb een vriendin en 2 kinderen. Een jongen en een meisje. In de zomer gaan we graag met de camper op pad, dit jaar gaan we richting Kroatië.

Angelique Meuwissen heeft me benadert om als vrijwilliger binnen Talent aan de slag te gaan. Ze waren op zoek naar vrijwilligers die mee konden helpen in het vervoer van de talenten binnen de groepsbegeleiding voor volwassenen. Dit leek me erg leuk. Vooral omdat ik graag omga met mensen en graag auto rijdt.
Ik ben in december 2012 verhuisd van het midden van het land terug naar mijn geboortedorp Banholt. Ik ben volledig afgekeurd maar in overleg met het UWV heb ik afgesproken dat ik een aantal uur per week vrijwilligerswerk wilde gaan doen binnen Talent.
Op dinsdag en vrijdag help ik dan ook mee in het vervoer van de talenten van en naar de groepsbegeleiding voor volwassenen. Ik haal de talenten smorgens op en breng ze naar de plek waar ze naar toe moeten. Dit is bijvoorbeeld naar restaurant Talentino in Margraten, De Bekkerie in Banholt of de groenvoorziening in Gronsveld. Smiddags haal ik de talenten weer op en breng ze naar huis of naar de woongroep. Het is gezellig met de talenten in de bus en ik vind het fijn om de talenten op een veilige manier op de juiste plek te krijgen.
Ik doe dit heel graag. Je komt in contact met talenten, ouders, als ook met collega’s binnen talent. je hoort er als vrijwilliger echt bij, je hoort bij een team.
Als je thuis zit de gehele dag dan worden deze sociale contacten allemaal minder. Op deze manier heb ik het gevoel dat ik een meerwaarde ben voor de maatschappij. Je krijgt waardering. Binnen Talent krijg je als vrijwilliger waardering door een attentie, door een lunch met een gezellig samen zijn met de andere vrijwilligers en een jaarlijks terugkerend uitstapje.

Het werken als vrijwilliger binnen talent bevalt me erg goed en ik hoop het dan ook nog lang te kunnen blijven doen.