Vaccineren tegen Corona

Beste Talent,

Het is je ongetwijfeld niet ontgaan dat er in Nederland gestart is met vaccineren tegen het Corona virus. In Nederland heeft de overheid een onderverdeling gemaakt wie als eerste gevaccineerd wordt en welke groepen mensen daarna gaan volgen. Hierbij wordt de volgorde gehanteerd van de meest kwetsbare mensen eerst, waarbij de overheid gedurende het vaccinatietraject ook in de volgorde nog voortdurend bijstelt. Daarnaast heeft de overheid informatie verstrekt over het merk vaccin, waarmee de verschillende groepen worden gevaccineerd, omdat niet iedereen met hetzelfde vaccin wordt gevaccineerd.

Talenten die zorg van Talent ontvangen, maar niet wonen bij Talent

Vanuit Talent vinden we het belangrijk om je informatie te verschaffen over het landelijke vaccinatie beleid. Echter is het voor zorgorganisaties als Talent niet eenvoudig, aangezien de landelijke berichtgevingen soms dagelijks worden bijgesteld. Wat in elk geval geldt voor onze organisatie is dat alle Talenten aangesloten zijn bij hun eigen huisarts. Jouw vaccinatie gaat ook via je eigen huisarts verlopen. Wanneer en hoe jouw huisarts jou gaat oproepen voor de vaccinatie, is aan de huisarts. Evenals voor welke vaccin je wordt opgeroepen. Ook daar schuift de overheid nog mee, welke doelgroep welk vaccin krijgt. Daarnaast is nog niet helemaal duidelijk of en zo ja wanneer de doelgroep 18 jaar en jonger wordt gevaccineerd.

Belang van vaccinatie

Je wel of niet laten vaccineren is een vrije keuze. Wil je meer informatie over het belang van vaccineren, dan kun je informatie vinden op o.a. de volgende websites:

Wil je graag persoonlijk advies, neem dan contact op met je eigen huisarts.

LAAT EEN REACTIE ACHTER