Vrijdag

Vrijdagaanbod Groepsbegeleiding Jeugd

Elke donderdag na school tot 18.30 uur

jong volwassenen - Zorgbureau Talent

Computerclub

De computerclub is een club die geheel binnen deze tijd past. Hierin gebruiken wij de computers en de educatieve gepaste programma’s als middel om de Talenten hun omgang en ervaring te vergroten. Door binnen het groepsproces gebruik de maken van dit middel, kunnen we heel doelgericht te werk gaan om de bijpassende doelen te behalen.

Er wordt gewerkt aan de volgende doelen:
– De zelfstandigheid vergroten
– Leren omgaan met de digitale wereld
– Kennis verwerven en opdoen rondom het thema koken

Talentino - Zorgbureau Talent

Kookclub

Tijdens de kookclub wordt er kennis gemaakt met alle facetten die bij het koken naar voren komen. Ingrediënten kennis, omgang met materialen en kookwijze zijn enkele voorbeelden die als middel worden gebruikt met behulp van deskundige begeleiders, om binnen het groepsproces te kijken naar de beoogde doelen. Er worden wekelijks verse maaltijden bereid en deze worden altijd in een huiselijke en gestructureerde sfeer gezamenlijk opgegeten.

Er wordt gewerkt aan de volgende doelen:
– Zelfstandigheid vergroten
– Leren samenwerken
– Kennis verwerven en opdoen rondom het thema koken

ladies - Zorgbureau Talent

Ladies

In de oneven weken is op vrijdag van 16.00 tot 22.00 uur de meidenclub Ladies. 
De Ladies is specifieke groep voor de oudere meiden, waarin veelal leeftijdsadequaat gekeken wordt naar een activiteit die perfect aansluit op de vraag van het Talent zodat de oplossingsgerichte aanpak tot doelgericht resultaat kan komen. Hierin zijn sociale weerbaarheid, voorlichting op leeftijdsadequaat gebied en sociale vaardigheden zijn enkele voorbeelden van de activiteiten die als middel gebruikt worden. Door deskundige begeleiding wordt een sfeer gecreëerd waarin een echte Lady de ontwikkeling tot vrouw leert doormaken.
Voor de ladies is een gevarieerd programmaboekje samengesteld.
Programmaboekje: JULI t/m SEPT 2016