Donderdag

Donderdagaanbod Groepsbegeleiding Jeugd

Elke donderdag na school tot 18.30 uur

Talentino - Zorgbureau Talent

Kookclub

Tijdens de kookclub wordt er kennis gemaakt met alle facetten die bij het koken naar voren komen. Ingrediënten kennis, omgang met materialen en kookwijze zijn enkele voorbeelden die als middel worden gebruikt met behulp van deskundige begeleiders, om binnen het groepsproces te kijken naar de beoogde doelen. Er worden wekelijks verse maaltijden bereid en deze worden altijd in een huiselijke en gestructureerde sfeer gezamenlijk opgegeten.

Er wordt gewerkt aan de volgende doelen:
– Zelfstandigheid vergroten
– Leren samenwerken
– Kennis verwerven en opdoen rondom het thema koken

paardrijclub - Zorgbureau Talent

Dierenclub

Bij de dierenclub wordt aan verschillende leeftijden begeleiding geboden, waarmee de dieren als middel dienen om de Talenten optimaal te benutten, succeservaringen gegarandeerd zijn en doelen behaald worden. De Talenten bouwen een speciale band op met het dier. Dieren zijn in staat om stemmingen aan te voelen en een beroep te doen op onze menselijke gevoelens. Zij zijn ook in staat hun gedrag aan te passen aan onze stemming waardoor de dieren rust creëren bij Talenten. De dierenclub heeft de unieke Talent locatie op een kinderboerderij. Daar hebben de Talenten alle ruimte, middelen, materialen, sfeer en uitstraling.

Er wordt gewerkt aan de volgende doelen:
– Kennis verwerven rondom het thema dieren
– Het verleggen van je eigen grenzen
– Bevorderen van samenwerken
– Ontwikkelen van grove motoriek

sportrclub - Zorgbureau Talent

Sportclub

De sportclub is een actieve vorm van begeleiden waarin er alle facetten van bewegen als middel gebruikt worden om doelen te behalen. Binnen een gymzaal kunnen we de optimale context en sfeer creëren waarin alle talenten aan de hand van verschillende vormen van sport optimaal benut kunnen worden. Hierin wordt er maandelijks gebruik gemaakt van een verschillend thema aanbod waardoor we specifiek kunnen inspelen op de vraag. De kans op succesbeleving en resultaatgerichtheid kan hierdoor gegarandeerd worden.

Er wordt gewerkt aan de volgende doelen:
– Versterken van een positief zelfbeeld
– Verbeteren van eigen vaardigheden
– Verbeteren van het doorzettingsvermogen

talent Plus - Zorgbureau Talent

Talent Plus

De Talenten binnen Talent Plus hebben een verstandelijke beperking. We werken met deskundige en professionele begeleiders met passie en affiniteit voor deze groep. Door middel van specifiek inspelen op de vraag, het gevarieerde activiteiten aanbod en een oplossingsgerichte visie waarin succesbeleving gegarandeerd is, willen wij de talenten optimaal benutten om binnen het groepsproces de beoogde doelen te halen. 

Er gewerkt aan de volgende doelen:
– Vergroten van weerbaarheid
– Vergroten sociaal netwerk
– Versterken positief zelfbeeld
– Zelfredzaamheid / zelfstandigheid vergroten