Dinsdag

Dinsdagaanbod Groepsbegeleiding Jeugd

Elke dinsdag na school tot 18.30 uur

sportrclub - Zorgbureau Talent

Sportclub

De sportclub is een actieve vorm van begeleiden waarin er alle facetten van bewegen als middel gebruikt worden om doelen te behalen. Binnen een gymzaal kunnen we de optimale context en sfeer creëren waarin alle talenten aan de hand van verschillende vormen van sport optimaal benut kunnen worden. Hierin wordt er maandelijks gebruik gemaakt van een verschillend thema aanbod waardoor we specifiek kunnen inspelen op de vraag. De kans op succesbeleving en resultaatgerichtheid kan hierdoor gegarandeerd worden.

Er wordt gewerkt aan de volgende doelen:
– Versterken van een positief zelfbeeld
– Verbeteren van eigen vaardigheden
– Verbeteren van het doorzettingsvermogen

jong volwassenen - Zorgbureau Talent

Computerclub

De computerclub is een club die geheel binnen deze tijd past. Hierin gebruiken wij de computers en de educatieve gepaste programma’s als middel om de Talenten hun omgang en ervaring te vergroten. Door binnen het groepsproces gebruik de maken van dit middel, kunnen we heel doelgericht te werk gaan om de bijpassende doelen te behalen.

Er wordt gewerkt aan de volgende doelen:
– De zelfstandigheid vergroten
– Leren omgaan met de digitale wereld
– Het benutten van computertalenten

knutselclub - Zorgbureau Talent

Knutselclub

De knutselclub zorgt ervoor dat Talenten in een veilige en gestructureerde omgeving aan hun creatieve (groeps)doelen kunnen werken. Iedereen zal hier aan zijn eigen knutselproject werken in een ontspannen sfeer waarin plezier en oplossingsgericht boven aan staan. De knutselclub heeft de beschikking over een geweldige knutselruimte die helemaal is ingericht voor creatieve uitingen en expressie.

Er wordt gewerkt aan de volgende doelen:
– Bevorderen van de creativiteit
– Ontwikkelen van de fijne motoriek
– Contact maken binnen een veilige context

theaterclub - Zorgbureau Talent

Theaterclub

Bij de theaterclub maken Talenten kennis met alle kanten van theater / muziek. Het Talent zal zelf toneelspelen, maar ook leren schminken, decor maken, film en muziek maken. Door oplossingsgericht te werken komen sociale vaardigheden, groei van de ik-sterkte  & succeservaringen ruim aan bod. Dit leidt tot een positief zelfbeeld waardoor het Talent meer fundament krijgt en weerbaarder wordt.

Er wordt gewerkt aan de volgende doelen:
– Het leren omgaan met gevoelens en emoties
– Het bevorderen van het samenspel
– Het ervaren van succesbelevingen

paardrijclub - Zorgbureau Talent

Dierenclub

Bij de dierenclub wordt aan verschillende leeftijden begeleiding geboden, waarmee de dieren als middel dienen om de Talenten optimaal te benutten, succeservaringen gegarandeerd zijn en doelen behaald worden. De Talenten bouwen een speciale band op met het dier. Dieren zijn in staat om stemmingen aan te voelen en een beroep te doen op onze menselijke gevoelens. Zij zijn ook in staat hun gedrag aan te passen aan onze stemming waardoor de dieren rust creëren bij Talenten. De dierenclub heeft de unieke Talent locatie op een kinderboerderij. Daar hebben de Talenten alle ruimte, middelen, materialen, sfeer en uitstraling.

Er wordt gewerkt aan de volgende doelen:
– Kennis verwerven rondom het thema dieren
– Het verleggen van je eigen grenzen
– Bevorderen van samenwerken
– Ontwikkelen van grove motoriek

 

talent Plus - Zorgbureau Talent

 Talent Plus

De Talenten binnen Talent Plus hebben een verstandelijke beperking. We werken met deskundige en professionele begeleiders met passie en affiniteit voor deze groep. Door middel van specifiek inspelen op de vraag, het gevarieerde activiteiten aanbod en een oplossingsgerichte visie waarin succesbeleving gegarandeerd is, willen wij de talenten optimaal benutten om binnen het groepsproces de beoogde doelen te halen.

Er gewerkt aan de volgende doelen:
– Vergroten van weerbaarheid
– Vergroten sociaal netwerk
– Versterken positief zelfbeeld
– Zelfredzaamheid / zelfstandigheid vergroten