30/04 Update maatregelen Corona-virus

Creatief bewegen!
Ganzebord je fit op een actieve manier samen met de Talenten. Van onze collega Daan Pluim hebben dit vitale spel gekregen!

De bedoeling van het spel is om als eerste op het hokje 63 uit te komen. Elke speler mag per beurt met de dobbelstenen gooien en de pion zoveel hokjes te verplaatsen als er ogen gegooid worden. Wie te veel gooit en daardoor voorbij 63 zou komen, moet vanaf 63 weer terug tellen. Veel speelplezier!

Nog een fijne boodschap, een compliment voor jullie allemaal!
De wethouder Jeugd van gemeente Maastricht,  Dhr. Bert Jongen belde gisteren met Talent om ons enerzijds een hart onder de riem te steken en ons te bedanken voor de inzet en creativiteit in het blijven zorg dragen voor de Talenten.

Met name was Dhr. Jongen geïnteresseerd hoe het er op de locaties aan toegaat, of we de zorgvragen kunnen beantwoorden en hoe medewerkers het volhouden in deze bijzondere tijd. Wethouder Jeugd, Dhr. Jongen  sprak dan ook een groot  compliment uit naar ons allen en vroeg om dit ook als zodanig door te geven. Verder vroeg hij hoe de samenwerking met de Gemeente verliep en waar we elkaar nog beter kunnen verstaan,  begrijpen en gezamenlijk kunnen optrekken. Hierin hebben we natuurlijk vanuit Talent ook onze tevredenheid uitgesproken in de samenwerking met medewerkers van de gemeente en tegelijkertijd aangeboden om ook naar de toekomst deze vorm van samenwerking vast te houden.

Vandaag kregen we in het verlengde van dit gesprek een uitnodiging om met vijf andere aanbieders in het zorglandschap via een werkgroep ons advies te geven in de financiële consequenties van deze periode en de praktische vertaling hiervan.

Kortom goed en fijn dat we op deze manier in gesprek zijn met de gemeente en dat de wethouder zijn complimenten en vertrouwen kenbaar maakt richting Talent.

 

 

 

 

#ZorgHelden van de week!

Tijdens deze corona tijd willen we in deze memo’s graag ruimte maken voor ZORGHELDEN binnen onze organisatie.  Deze week stellen wij weer 3 medewerkers aan jullie voor….

#Zorgheld: MELANIE SWAEN.

Wat is je in positief zin opgevallen aan de locatie waar je uithelpt?
Ik heb een enkele keer uitgeholpen bij het Leefhuis in Sittard. Wat me hierin opvalt is dat het personeel probeert om er het beste van te maken voor de Talenten. Samen met het vaste personeel en de medewerkers die uithelpen wordt er gekeken wat er nodig is voor de Talenten. Ook wordt er geluisterd naar de Talenten om bepaalde onrust weg te nemen en worden er activiteiten met de Talenten ondernomen zodat ze toch buiten komen (op gepaste afstand natuurlijk J). Ik vind het fijn dat je als ambulant medewerker goed wordt opgevangen binnen de woonlocatie en er samen gekeken wordt hoe we de dienst goed kunnen invullen. Op deze manier leer je hier enorm van en kun je samen ervoor zorgen dat de Talenten zich op het gemak voelen.

Hoe gebruik je deze crisis als gelegenheid om te groeien als hulpverlener?
Door nieuwe Talenten te leren kennen en door te zien hoe er binnen het Leefhuis wordt gewerkt, groei ik als hulpverlener. Daarnaast laat deze crisis zien dat je ook op een andere manier je begeleidingsmomenten kunt invullen en dat je creativiteit kunt gebruiken bij deze momenten.

Hoe houd je jezelf vitaal en positief in deze tijd? Heb je tip voor je collega’s?
Wat ik heel belangrijk vind, is om in beweging te blijven. Iedere avond een stuk wandelen om zo ook even je gedachten af te schakelen. Daarnaast denk ik dat het goed is om contact te blijven houden met je collega’s zodat je wel af en toe even kunt ventileren over de situatie, maar daarna ook weer een positieve draai te geven aan de situatie en hoe hiermee om te gaan.

#ZorgHeld: EVELIEN JANSSEN

Wat is je positief opgevallen aan de locatie waar je uithelpt?
Momenteel ben ik aan het uithelpen bij ‘t klumpke en Aan de Linde. Dit vind ik leuk omdat ik hier voordat ik bij de groepsbegeleiding ging werken 2 jaar heb gewerkt. Het is dan ook leuk om te zien hoe het nu hier op deze locaties gaat. Ondanks de corona maatregelen hangt er een positieve sfeer en word er gekeken hoe de daginvulling op een zo efficiënt mogelijke manier door kan gaan.

Hoe gebruik je deze crisis als gelegenheid om te groeien als hulpverlener?
Ik leer van de andere collega’s door te kijken naar hun werkwijze en deze vervolgens toe te passen in mijn eigen werkzaamheden. Ook is het leuk om te zien  hoe de talenten in deze periode zich kunnen vermaken met de kleinere dingen bijvoorbeeld: TIKTOK. Samen hebben we deze dan ook gemaakt en hebben we vooral veel gelachen.

Hoe hou je jezelf vitaal in deze tijd? Heb je tips voor collega’s?
Sinds kort hebben we een nieuw huis gekocht, en dit zijn we aan het verbouwen.  Zo sloop ik muren, wordt  er behang af gedaan, zijn er vele keuze’s zoals: welke vloer? Welke keuken? Welke tegels op de badkamer? Genoeg te doen dus.  Daarnaast speel ik graag buiten met mijn lieve dochter Laya en wandelen we ook graag.

Quote:        Add a little confetti to every day.

 

 

 

 

 

#Zorgheld: WALTER GOES!

Wat is je in positief zin opgevallen aan de locatie waar je uithelpt?
Ik heb uit mogen helpen in het Leefhuis in Sittard. Wat me op is gevallen is de betrokkenheid van de collega’s die daar werken. Als je er  binnenkomt overheerst er meteen een warm en huiselijk gevoel. De Talenten voelen zich op hun gemak en noemen het hun thuis. Het is wel grappig, want ik heb samengewerkt met een aantal collega’s die daar nu werken. Dus het was ook voor mij persoonlijk leuk om die weer eens te zien. Wat mij verder positief opviel was de structuur maar tegelijkertijd ook de vrijheid de ze daar hebben. Dat werkt heel prettig en creëert rust. Chapeau hoor!

 Hoe gebruik je deze crisis als gelegenheid om te groeien als hulpverlener?
Ik probeer veel te leren van mijn team. Iedere week hebben we een digitale vergadering en bespreken we een aantal casussen. Daarnaast probeer ik nieuwe creatieve manieren te vinden om de begeleiding vorm te geven. Ik ervaar dat er veel mogelijk is met videobellen. De Talenten waar ik mee bel zijn heel begripvol en waarderen die belmomenten enorm.

Ten slotte probeer ik informatie te vinden die mij verder helpen als begeleider en deze deel ik dan weer met mijn team. Laatst had ik bijvoorbeeld een filmpje gevonden waar in 35 minuten werd uitgelegd hoe je een goed veiligheidsplan opstelt. Nu had ik hier zelf wel al een beeld van, maar kan nooit kwaad om hier meerdere inzichten in te krijgen. Ik vind dat soort onderwerpen ook super interessant. Ik deel dat dan weer met mijn team en zo houden we elkaar op de hoogte.

Hoe houd je jezelf vitaal en positief in deze tijd? Heb je tip voor je collega’s?
Persoonlijk wandel en sport ik regelmatig. Ik volg veel online trainingen die je gemakkelijk binnen en buiten kunt beoefenen. Verder probeer ik mijn positiviteit te zoeken bij mijn collega’s. Ik heb bijvoorbeeld  laatst de ’complimenten wave’’ bedacht. Ik begon dan de wave door iemand te bellen van mijn team en stuurde ze een lijstje met wie zij erna moesten bellen.  Ik gaf ze dan een leuk en origineel compliment en van die reactie krijg ik dan weer positieve energie. Heel laagdrempelig en kost je maar 5 minuten. De wave is afgelopen als ik dan weer een telefoontje krijg.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER