24/03 Update maatregelen Corona-virus

IB momenten via facetime
Als ambulant begeleider kun je het IB moment, daar waar mogelijk, ook via facetime invulling geven. Je mag deze tijd ook daadwerkelijk registreren als IB moment en niet alleen als telefonisch contact. Er bestaat hier een speciale registratievorm voor in Pluriform, namelijk elektronisch contact. Dit wordt dan als rechtstreeks Talent contact geregistreerd.

Dagbesteding en groepsbegeleiding via facetime
Er zijn al een aantal begeleiders die in kleine groepjes via facetime contact leggen met een aantal Talenten. Begeleiders van de groep en dagbesteding kunnen geen begeleidingsmoment registreren, zij moeten kiezen voor elektronisch contact.

Aanpassingen landelijk beleid
Gister avond zijn een aantal aanpassingen bekend gemaakt in het landelijk beleid.
– Alle bijeenkomsten, ook met minder dan honderd mensen, worden tot en met 1 juni verboden. Dat betekent dat ook wij hier rekening mee moeten houden, voor zover we dat niet al deden.
– Het advies om zo veel mogelijk thuis te blijven, blijft staan. Ga alleen naar buiten voor werk als je niet thuis kunt werken, om boodschappen te doen of om voor anderen te zorgen. Een frisse neus halen mag, maar niet in een groep (maximaal 3 personen). Ook moet de 1,5-meter-regel in acht worden genomen. Ook dat geldt voor onze medewerkers, vrijwilligers en stagiaires, maar zeker
ook voor onze Talenten. Let erop dat als onze Talenten naar buiten gaan, dit niet in grotere groepen gebeurd.
– Binnenshuis geldt vanaf nu: maximaal drie mensen op bezoek. Ook binnen moet anderhalve meter afstand worden gehouden. Binnen de woonlocaties is dit soms lastig, maar daar waar het kan, houd je er zoveel als mogelijk aan.

Frequentie memo
We merken dat de hoeveelheid aan nieuwe informatie in hoeveelheid en frequentie wat begint af te nemen. We brengen dan ook niet meer elke dag een nieuwe memo uit, maar alleen dan als er
noemenswaardiger veranderingen zijn, waar we iedereen over willen informeren. Blijf de memo’s wel lezen, dan ben je altijd op de hoogte van de laatste informatie hoe we binnen Talent omgaan met de situatie rondom Corona.

LAAT EEN REACTIE ACHTER