20/04 Update maatregelen Corona-virus

Talenten in actie!
In deze moeilijke periode zet Remco Vrancken zich in voor anderen. Remco, we zijn trots op je en ga zo door!

Wie ben jij?
Mijn naam is Remco Vrancken en ik ben 24 jaar en ik woon in Maastricht met mijn ouders. In mijn vrije tijd treed ik op als artiest, want mijn passie is zingen. Ik werk bij de Greune Luiper in de bediening, waar ik wekelijks met veel plezier naar toe ga.

Hoe zet jij je in voor anderen?
Door mensen een Leuke gezellige dag te bezorgen met mijn optredens. Al mijn video clips plaats ik op YouTube en Facebook, zo krijgen mensen de mogelijkheid om de dag opnieuw her te beleven.

Welke boodschap wil je mensen meegeven?
Ik hoop dat ondanks de rustige periode alles goed gaat met iedereen en dat deze crisis snel voorbij is. Daarnaast hoop ik dat iedereen veel liefde en samenzijn ontvangt.

Bekijk Remco zijn clip op Youtube! Het nummer heeft de naam; ‘’Geer zeet bedaank!’’

Volg Remco ook via – Facebook.

# ZorgHeld
Tijdens deze corona tijd zijn meerdere medewerkers binnen TALENT aan het uithelpen binnen andere locaties van TALENT. Dit vinden wij enorm ‘sjiek’ om te zien en willen we dan ook graag met jullie delen. Deze flexibiliteit binnen TALENT wordt zeer gewaardeerd. In iedere memo zullen we dan ook een ZorgHeld aan jullie voorstellen!

De zorgheld van vandaag is: Robin Dieteren.

Mijn naam is Robin Dieteren en ik werk bij Talent vanaf 15 juni 2019. Ik werk als ambulant begeleider bij team Heuvelland. Door COVID-19 help ik nu elke week minimaal 1x uit bij een woonvorm in Heuvelland. Ik ben al in Partij, Herberg, Terhorst, Aan de Linde en ‘t Klumpke geweest de afgelopen weken. Ik vind het enorm leuk om al die verschillende woongroepen te zien, want ik kende ze alleen van verhalen. De medewerkers die daar werken hebben me steeds warm en leuk ontvangen. Het is ook leuk om te zien waar de Talenten wonen die ik vaker op kantoor in Gronsveld tegen kom. Mij is positief opgevallen dat alle woongroepen verschillend zijn, maar toch allemaal het beste voort hebben met hun Talenten en het allemaal op hun eigen manier gezellig maken in deze tijd. Ik blijf zelf vitaal in deze tijd door in mijn vrije tijd te fietsen, hardlopen en in de kelder bij mij thuis te fitnessen. Ik waarborg mijn eigen veiligheid om regelmatig mijn handen te wassen en bij het begroeten van nieuwe collega’s en Talenten geen handen te schudden maar op een andere manier kennis te maken!

De zorgheld van vandaag is: Janneke Schroe.

Wat is je in positief zin opgevallen aan de locatie waar je uithelpt?
Er is een goede samenwerking tussen collega’s, dit om de zorg goed af te stemmen. Door de juiste middelen in te zetten zorgen begeleiders ervoor dat de talenten door deze onrustige periode komen. Zo heb ik een dag mee geholpen bij de jeugdgroep in Eckelrade. Dit was een ontzettend leuke ervaring. ‘T Klumpke’, dit was vroeger het hoofdgebouw van talent en vanuit hier werd de zorg
geregeld. Deze ruimte had een podium waar hard gewerkt werd achter de computers. Dit was bijna niet terug te herkennen toen ik naar binnen stapte! Alle clubjes en groepen verzamelde op deze locatie om vervolgens met de busjes naar huis gebracht te worden. Nu jaren later is het een woonvorm voor jeugdigen. Ook ben ik allemaal bekende gezichtjes tegen gekomen. Talenten die 8 jaar geleden deelnamen aan het clubje midden 1, zijn groot geworden en wonen nu samen binnen een gezellige veilige woonvorm.

Hoe gebruik je deze crisis als gelegenheid om te groeien als hulpverlener?
De mogelijkheid om mezelf te ontwikkelen in zelfstandig werken. Groeien in contact onderhouden met talenten zonder de vanzelf sprekendheid van dagbesteding. Breder kijken met de talenten om tot een zinvolle daginvulling te komen.

Hoe houd je jezelf vitaal en positief in deze tijd? Heb je tips voor je collega’s?
– Afwisseling in thuis werken/naar kantoor gaan.
– Thuis een duidelijke werkplek inrichten.
– Regelmaat proberen vast te houden van werktijden.
– Voldoende beweging tussendoor om lichaam en daarmee geest alert te houden.

Helpen maakt gelukkig, we doen dit samen!

Onze bestuurder
Jos Jurgens, onze bestuurder, leert iedere dag, óók tijdens deze Corona periode. Jos had deze week een digitaal overleg. Hij besloot om zich in te loggen via zijn telefoon. Jos vond het maar gek hoe dit werkte. Hij kon de ander namelijk niet zien.. Wij hebben Jos, zie foto, op deze manier aangetroffen tijdens zijn gesprek. We hebben Jos mogen leren dat hij ook een camera heeft aan de voorkant van zijn Iphone!

Quarantaine Rups
De Talenten van Terhorst hebben zich bedacht, dat ze een “Quarantaine rups” maken met iedere dag dat ze in Terhorst moeten/mogen verblijven. Vandaag is dag 30 aangebroken en de rups past al niet meer op 1 muur. Team Terhorst is trots op hun Talenten voor hun geduld van de afgelopen (en aankomende) tijd. Team Terhorst gaat zich met die reden, creatief bedenken op welke ludieke manier ze iets kunnen terug doen voor de Talenten om ze in het zonnetje te zetten. Dit zullen we uiteraard via de volgende memo met jullie delen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER