06/04 Update maatregelen Corona-virus

Complimenten!
Er is veel respons op de openstaande diensten die de planning uitstuurt waardoor de openstaande diensten snel ingevuld kunnen worden. Dankzij jullie allemaal kunnen wij zorg continueren en daar zijn we trots op!

Oplossingsgericht werken: Hoe gebruik jij deze situatie om te groeien als hulpverlener?
Ook in deze situatie willen we jullie graag uitdagen om het beste in jezelf naar boven te halen. Ter inspiratie 3 vragen die je hierbij kunnen helpen; klik hier!

Er is Crisisfonds voor kwetsbare kinderen thuis
Dien je aanvraag in voor kinderen die NU hulp nodig hebben: www.kwetsbaarthuis.nl Juist de kinderen die opgroeien in een stressvolle of onveilige thuissituatie, hebben het extra moeilijk nu ze niet naar school kunnen. Daarom is er een speciaal Crisisfonds voor kwetsbare kinderen thuis. Om kwetsbare kinderen, in deze ingrijpende periode, snel te helpen met spullen die NU noodzakelijk zijn. Zodat deze kinderen nu ook kunnen leren of even kunnen ontspannen zodat de stress wat afneemt. Het crisisfonds richt zich op kinderen waar nu acute nood is door de schoolsluiting en de (jeugd)professionals die hen in beeld hebben. Er zijn vouchers voor online winkels beschikbaar die bijvoorbeeld besteed kunnen worden aan:
– Middelen om het schoolprogramma te kunnen volgen en (digitaal) contact te kunnen hebben met vrienden
– Spelletjes en spelmateriaal (voor binnen en buiten)
– Andere materialen waarvan jij als hulpverlener inschat dat deze het kind helpen in de crisissituatie

Augeo Foundation, Stichting Kinderpostzegels en Stichting Het Vergeten Kind
Zetten zich samen in om deze groep kwetsbare kinderen te helpen. Ben jij een geregistreerde (jeugd)professional en ken je kinderen die nu praktische hulp kunnen gebruiken voor een acute nood? Dien dan je aanvraag in via www.kwetsbaarthuis.nl. We streven ernaar om binnen 24 uur vouchers te verstrekken waarmee jij voor maximaal 100 euro per gezin of 250 euro per (leef)groep de noodzakelijke spullen online kunt bestellen. Zo zorgen we er samen met jou voor dat extra kwetsbare kinderen snel de spullen ontvangen die ze nu kunnen gebruiken om te kunnen leren of ontspannen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER